Laguna - Bukmarker - Viteški dobar, kreativan i raspevan dan na Dečjim danima kulture - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Viteški dobar, kreativan i raspevan dan na Dečjim danima kulture

Kada bi se sva energija pokazana na poslednjem danu Dana dečje kulture u knjžari Delfi SKC sakupila u jedan rezervoar, njom bi jedna raketa bez problema mogla da doputuje čak do Meseca! Najmlađi posetioci ove manifestacije su tokom celog festivala bili veoma inspirisani programom, a u nedelju su pokazali posebnu veštinu, znanje, radoznalost i kreativnost, sjajno se zabavili i tako dokazali da deca i književnost imaju neraskidivu vezu.



„Singi Lumba“, najlepša knjiga 62. Beogradskog sajma knjiga, danas je predstavljena na veoma originalan način. Autor i ilustrator ove slikovnice, Slavimir Stojanović, poznati srpski dizajner, na tabli je nacrtao Singi Lumbu i Felipa Bibija, glavne junake ove zanimljive priče, korak po korak vodeći decu kroz proces crtanja, otkrivajući im tajne i trikove koje je koristio.



Nakon toga, pridružili su nam se prijatelji iz Sveznalka, koji su nam otkrili sve specifičnosti srpskog jezika, objašnjavajući poslovice i fraze, koristeći mnogobrojne igre rečima koje su oduševile mališane. Usledila je Pez radionica, u sklopu koje su se učesnici našli unutar lavirinata, a za izlazak im je bila potrebna koncentracija i poneka bombona. Učesnici su nagrađeni Pez figuricama različitih dečjih junaka.



Knjižara Delfi SKC postala je okupljalište hrabrih vitezova i lepih princeza, kroz vitešku radionicu koju je vodio Marko Aleksić, autor knjige „Srpski viteški kod“ u izdanju Lagune. Čuli smo mnogo lepih priča o Marku Kraljeviću, Milošu Obiliću i despotu Stefanu Lazareviću, ali i o spartancima, gladijatorima i kralju Arturu, a na veliki broj dečjih pitanja Marko Aleksić dao je jednostavne i zanimljive odgovore, na čemu su mu mališani zahvalili divnim crtežima vitezova i princeza.



Prijatelji iz Nesquika osmislili su sjajnu radionicu tokom koje smo od ambalaže omiljenog dečjeg napitka kreirali svoje omiljene robote, a Dobble društvene igre su svojom jednostavnošću oduševile klince koji dugo nisu mogli da se odvoje od stola za igru, osvežavajući se Minaqua vodom.



Veseli muzički tonovi ispunili su najveću knjižaru u Beogradu uz drugare iz Artistikuma, koji su sa mališanima pevali najlepše dečje pesme, a uz to ih kroz zanimljive zadatke naučili karakteristikama mnogih muzičkih instrumenata, upoznajući ih sa razlikama između metalofona i ksilofona, odlikama daira i trikovima uz pomoć kojih se svaki od instrumenata može lako prepoznati.



Znali smo da je Plazma omiljeni keks, ali smo saznali da ona može biti i efektno crtačko oružje, uz prijatelje iz Bambija koji su osmislili zabavnu radionicu. Timski ilustratorski rad bio je veoma zanimljiv za mališane, koji su u hrpama keksa, uz samo par pokreta, prstima mogli da pronađu različite likove, životinje i objekte.



Tokom cele manifestacije u svim Laguna i Delfi knjižarama trajali su veliki popusti na dečje naslove Lagune i drugih izdavača, a prijatelji Lagune su za svaku kupovinu pripremili poklone, a veliki broj posetilaca i učesnika siguran je znak da Dečji dani kulture postaju omiljena manifestacija za ljubitelje knjiga za decu.

Dečje dane kulture podržali su naši brojni prijatelji: Banca Intesa, Dexy co, Master Card, Avon, Henkel, Bambi, Nestle, Nesquik, Generali Minaqua, Kosili, McDonald's, Meggle, Aleva, Al Grosso sa Pez proizvodima, Tropic trade, Staedtler i N.B. Grafo, pozorišta Duško Radović, Boško Buha, Pan teatar, pozorište lutaka Pinokio, Beogradska tvrđava, Akademija 28 (dečja scena), Beo Zoo Vrt, kuglana Žabac, Prirodnjački muzej, filmske distributerske kuće Tramount film, MegaComFilm i 2i Film, BDR media (albumi za sličice), Fenomena i UMS.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
ekskluzivno stiven erikson u beogradu 20 maja  laguna knjige Ekskluzivno: Stiven Erikson u Beogradu 20. maja!
16.05.2024.
Jedan od najznačajnijih svetskih autora žanra epske fantastike, Stiven Erikson, družiće se sa čitaocima u Beogradu u ponedeljak 20. maja od 17 sati u knjižari Delfi SKC. On će potpisivati svoje knjige...
više
stiven erikson gost festivala fantastike u nišu od 16 do 19 maja laguna knjige Stiven Erikson gost Festivala fantastike u Nišu od 16. do 19. maja
16.05.2024.
U Niškom kulturnom centru se od 16. do 19. maja održava šesti Festival fantastike u Nišu, u organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike „Ordo DrakoNiš“ i Niškog kulturnog centra. Laguna će se predsta...
više
promocija knjige vir filipa čolovića 23 maja laguna knjige Promocija knjige „Vir“ Filipa Čolovića 23. maja
16.05.2024.
Promocija knjige „Vir“ Filipa Čolovića biće održana u četvrtak, 23. maja u knjižari Delfi SKC u 18 sati. O knjizi će, pored autora, govoriti glumac Tihomir Stanić i Dubravka Dragović Šehović, urednica...
više
dug prijateljstvu održana promocija knjige naše priče gorice nešović i jelice greganović laguna knjige Dug prijateljstvu – održana promocija knjige „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović
16.05.2024.
Nastavak bestselera „Priči nikad kraja“, knjiga „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović predstavljena je 15. maja u knjižari Delfi SKC. O ovoj knjizi, na dan kada bi Gorica Nešović proslavljal...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.