Laguna - Bukmarker - Kako da vam povremeno gladovanje postane navika, a vi – vitkiji i zdraviji - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Kako da vam povremeno gladovanje postane navika, a vi – vitkiji i zdraviji

Autori knjige „Živite stalno, gladujte povremeno“ potrudili su se da iz različitih perspektiva provedu čitaoce kroz osnove sve popularnijeg režima ishrane – povremenog gladovanja. Osim uspešnog mršavljenja, ograničen unos kalorija u zadatom broju sati ili dana donosi široki spektar dobrobiti za zdravlje, no ljudi se s pravom pitaju: Koliko često možemo da jedemo? Da li ćemo moći da budemo usredsređeni na posao? Da li ćemo imati dovoljno energije za vežbanje? A verovatno najvažnije pitanje od svih glasi: Da li ćemo sve vreme biti gladni?!

Dok doktor Džejson Fang i Megan Ramos objašnjavaju principe povremenog gladovanja zasnovane na naučnim istraživanjima i obrazlažu kako ga prilagoditi svakome ponaosob, Iv Mejer deli svoje lično iskustvo i mukom stečeno znanje koje joj je uspešno preokrenulo život. U knjizi je pokriveno sve o ovoj temi, od planiranja obroka do vežbi duha, što će vam olakšati da usvojite ovakav način ishrane kao korisnu naviku koja nudi trajne dobrobiti.

Doktor Džejson Fang, rođen 1973, u Los Anđelesu i Torontu se školovao za specijalistu za bubrege. Osnovao je The Fasting Method kako bi omogućio savetovanje zasnovano na dokazima zarad mršavljenja i kontroli šećera u krvi, usredsredivši se na režim ishrane s niskim unosom ugljenih hidrata i povremenim gladovanjem jer je postalo očigledno da konvencionalno medicinsko lečenje ne pomaže pacijentima.

Megan Ramos je kanadski klinički istraživač i stručnjak za terapeutsko gladovanje i ishranu sa niskim vrednostima ugljenih hidrata, koja je savetovala više od 14 000 ljudi širom sveta. Odvažna u prevazilaženju sopstvenih zdravstvenih tegoba putem gladovanja, dijeta i promenjenog načina života, suosnivač je Intensive Dietary Management i The Fasting Method.

Iv Mejer je autorka, predavač, humorista i preduzetnica. Nakon 24 godine posvećene raznim dijetama, Iv je pronašla trajno dobro zdravlje kroz mešavinu povremenog gladovanja i ishrane s niskim vrednostima ugljenih hidrata. Iv je s nama podelila radost, patnju i humor koji se događaju tokom gladovanja.

„Živite stalno, gladujte povremeno“ Džejsona Fanga, Iv Mejer i Megan Ramos možete naći od četvrtka 20. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
branko anđić ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje laguna knjige Branko Anđić: Ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje
17.05.2024.
Ovogodišnji dobitnik Nagrade grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“ u oblasti književnosti i prevodnog stvaralaštva u razgovoru za Danas govori o značaju ove nagrade, ali i o dve poslednje knjige na...
više
prikaz presfildovog romana ratnik kada vas zapuhne prašina starih rimskih puteva laguna knjige Prikaz Presfildovog romana „Ratnik“: Kada vas zapuhne prašina starih rimskih puteva
17.05.2024.
Vratio se Stiven Presfild. Autor bestselera o staroj Grčkoj – „Ognjena kapija“ i „Plime rata“ – u novom, uzbudljivom romanu „Ratnik“, pažnju je posvetio Starom Rimu. Zaplet romana je smešten u dve ...
više
prikaz knjige tajni život drveća zaljubljen u šumu laguna knjige Prikaz knjige „Tajni život drveća“: Zaljubljen u šumu
17.05.2024.
Retko je koja knjiga o prirodi privukla pažnju svetskih razmera i postala bestseler kao što je to slučaj sa naslovom „Tajni život drveća“ Petera Volebena. Zašto noćas tako šume jablanovi, tako stra...
više
ekskluzivno stiven erikson u beogradu 20 maja  laguna knjige Ekskluzivno: Stiven Erikson u Beogradu 20. maja!
17.05.2024.
Jedan od najznačajnijih svetskih autora žanra epske fantastike, Stiven Erikson, družiće se sa čitaocima u Beogradu u ponedeljak 20. maja od 17 sati u knjižari Delfi SKC. On će potpisivati svoje knjige...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.